Miha Marek    

Čas razcveta 9 smrti za tri igralce

Leto nastanka: 2009
Dramski tekst, ki opušča mnoga pravila tehnike dramskega pisanja. Mojstrsko nizanje besed, razbijanje govornih klišejev in obrat v percepciji opazovanja sveta so samo nekatere izmed odlik nastalega.
Število vlog: 1–3
živali, smrt, nasilje

Brezimna podgana je devetkrat ubita v abstraktnem času in prostoru, obtožujoč svojo usodo in napadajoč svoje brate. Vsakokrat se ista ali druga podgana ponovno utelesi za še en poskus. Podgana je obglavljena v procesu zgodovinske nujnosti. Utopljena je kot žrtev samote domačega kraja. Elektrizirana je v vedenjskem eksperimentu. Predozirana je v asistiranem samomoru. Živa se zakoplje v izpolnitvi želje po smrti. Pohrustana je v napadu plenilske poželjivosti. Nalepljena je na past za lahkoverne. Pokošena je s kugo narodov. Nazadnje jo pogazi zavrnjeni mesija in razglašena je za mrtvo. 

Ali kdo od navzočih verjame v propagando, razen avtorja teh vrstic. Lakota, se strinjate, je naravna stvar. Lakota ne išče pravice ne priložnosti. Lakota hoče takoj. Lakota ne čaka. Srček dela tika taka. Pridi, ljubi, ugrizni v resnico. Predolgo že čakam nate, ti si edini zame. Brez komentarja. Brez znakov življenja, kaj ti bo to.

Na spletu dostopen tekst

Pred kakršnokoli uporabo tega avtorskega dela se seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevajte!