Sen 59

Leto nastanka: 2009
Zgodba o človeku, ki je hotel postati "svet", a je neizbežno propadel, ker je za ta podvig zahteval ljubezen zunaj sebe.
Število vlog: 2 (1 ž, 1 m)
poetična drama
ljubezen, dotik, partnerski odnosi

Sen 59 preko duhovitega potovanja skozi spomine in sanje raziskuje odnos med moškim in žensko, sanjalcem in sanjanim, ter fenomen jezika, ki omogoča in in si prizadeva za to, da postane dotik. Dotik, ki je edina rešitev iz osamljenosti modernega sveta, kjer je vse na dosegu roke. Ta dosegljivost paradoksalno povzroča tesnobo in ustvarja maske, s katerimi ljudje skrivajo svojo krhkost, bolečino in intimo. Drama gradi na intimi kot ključnem elementu in raziskuje brezna, ki se odprejo, ko ti nekdo prizna, da si fokus njegovih sanj. Gradi na prepričanju, da se te maske vljudnosti lahko zlomijo z nekaj dobro izbranimi besedami in tako razkrijejo krhkost kot edino stanje, vredno katarze.

ONA

Ne vem, če lahko. Morala bi stran. Ne mi zamerit. Včasih, ko spiš, odpiram vrečko bombonov in si rečem: Odpiram svoje otroke. Čudno je. Mogoče sva si prepodobna. Vem, da me gledaš ko spim in masturbiraš na vse kar nisi naredil. Ker masturbiraš lahko samo na take, nedosegljive stvari. Ne morš si predstavljat, kako boli, če te nekdo zahteva samo zase, samo za svoj užitek ... 

Na spletu dostopen tekst

Pred kakršnokoli uporabo tega avtorskega dela se seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevajte!