Marija Gardina    

Živali

Leto nastanka: 2015
Nekdo nekoga ignorira, nekdo ne zna napisati pesmi, nekdo je vedno lačen, potem pa ga popikajo čebele. Še dobro, da je konec srečen.
Število vlog: 6 (3 ž, 3 m)
lutkovna igra, basen
ljubezen, živali, družina, partnerski odnosi

Igra za otroke, ki govori o ljubezni. Kobilica govori Medvedki o svojem fantu Kobilikonu, ki jo zadnje čase ignorira in je ne pohvali, ko speče piškote. Medtem pride Medvedkina tašča, ki se spre z Medvedko, saj meni, da Medvedka premalo hrani njenega vedno lačnega sina Medveda. Medvedko zaboli v želodcu in odpeljejo jo k zdravniku. Medtem izvemo, da je Kobilikon v resnici odsoten zato, ker ne zna napisati pesmi, s katero bi zasnubil Kobilico, vedno lačnega Medveda pa popikajo čebele, ker jim hoče ukrasti med. Zgodba ima srečen konec, saj Kobilikon zasnubi kobilico, Medvedka pa izve, da z Medvedom pričakujeta naraščaj.

MEDVEDKA (ironično) Res hvala, Tašča, odlična zamisel. Seveda. Vse bi naredila za moje ljube otroke. (Kobilici.) Povej, draga, kako je s tvojim fantom?

KOBILICA Ne tako dobro, žal.

TAŠČA Kaj pa je narobe?

KOBILICA Pravzaprav ne vem, ker se nisem še z njim pogovorila. Vem pa, da ga nekaj žre in skrbi me, da mogoče ni zadovoljen z menoj.

TAŠČA Neumnosti! Verjetno je le zaposlen s pisanjem kakšne nove pesmi in preveč razmišlja o tem.

Na spletu dostopen tekst

Pred kakršnokoli uporabo tega avtorskega dela se seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevajte!