Zdenko Kodrič

Avtor je novinar dnevnika Večer, pisatelj in dramatik, član društva slovenskih pisateljev, soustanovitelj mariborske knjižno-kulturne prireditve Ko te napiše knjiga in nekdanje Galerije 88 Maribor ter ljubljanskega gledališča Pekarna. Prozo, gledališke in radijske igre, pesmi in komentarje je objavljal v različnih slovenskih literarnih revijah.

Več o avtorju

Karusel

V bifeju na pustni torek sedijo Volkec, Marija in Klinger. Menijo se, kako bi se našemili. Klinger pravi, da bo klovn, Marija bo Pika Nogavička, Volkec pa - trezen.

Ladja Imperial

"Gumenjak se je potapljal celo večnost. Ujel me je vrtinec, ki ga je povzročil zrak, ki je bruhnil iz gume. Ni me vrglo proč, prisesalo me je na ledeno gumo in me ni spustilo. Zraka nisem imel veliko. Vrtelo se mi je. Ko sem se končno odlepil od čolna, sem opazil ljudi, ki so popadali v vodo. Sami čudaki. Ženske v dolgih črnih kiklah, moški večinoma bosi in vsak je mahal s telefonom. Še v vodi niso dali miru s tem hudičem! Sigurno so na kakšni aplikaciji iskali izhod iz vode ali pa uro plavalnega tečaja. "

Mala Moskva

"Oče, odpusti jim, saj ne vedo, kaj delajo!"

Obletnica mature

Štirje devetintridesetletniki, bivši sošolci, se srečajo na praznovanju obletnice mature. Opolnoči bend zaključi z nastopom in vsi drugi odidejo, Zorči, Tomo, Viki in Marta pa počasi začnejo obujati spomine.

Ostanki češnjevega vrta

Železarski inštitut na Teznem je v resnici krinka za Inštitut evgenične prakse, kjer znanstveniki razvijajo program izboljšanja dednih lastnosti potomcev, pri katerem zarodkom dodajajo hormone in spreminjajo gene.

Primer počene zračnice ali Dialog z golobom

O usodi osamljene znanstvenice v sodobnem svetu.

Stari, to je nova generacija!

Zapuščena tovarna v mestu je zbirališče najrazličnejših psevdoalternativcev: moški in ženska, ki ustanavljata novo religijo, skupina mladih skvoterjev, ki bi rada spremenila svet, in nekaj brezdomcev, ki jih je družba pozabila.

To moraš videt od blizu

Spoznamo trinajst likov na trinajstih različnih lokacijah, s trinajstimi mnenji, s prav toliko omejitvami, opredelitvami in protokoli.

Vlak čez jezero

Igra o vlakih, svetovih in ljudeh