Borut Gombač    

Črvičenje in šelestenje

"Nekaj mora biti narobe s tole smotano kartico."
Število vlog: 4 (2 ž, 2 m)
brezposelnost, partnerski odnosi

Franci izgubi službo in ostane brez denarja na bančni kartici. Po spletu nenavadnih okoliščin se nenadoma znajde zaprt v bankomat. Prične jesti bančne kartice in iztrebljati bankovce. Kar naenkrat ima toliko denarja, kot si je vedno le želel.

FRANCI: Že celo večnost nisem jedel. Ko bi našel vsaj kakšno skorjo, skorjico, drobtino, drobtinico …

Tema. Svetloba. Franci se skloni k reži in zakriči.

FRANCI: Hej, tukaj sem!  Že celo večnost! Morda še dlje! Me slišite? Lačen sem! Hej …! Bi mi lahko kdo prinesel kaj za pod zob. Heeeeeej …!

Tema. Svetloba. Franci sedi na tleh in strmi vase. Nenadoma se v reži pokaže bančna kartica. Ko jo Franci opazi, nekaj časa le osuplo strmi vanjo. Nenadoma pa se domisli. Bliskovito se postavi na noge, jo zgrabi z obema rokama in z vso silo povleče k sebi. Dolgo si jo ogleduje z vseh strani, kot da ne ve, kaj naj z njo počne. Potem jo povoha, sramežljivo pogleda okoli sebe in jo čisto na rahlo oblizne. Ker se mu okus očitno ne zdi tako slab, previdno zagrize vanjo.

FRANCI (mlaskaje): Njam, to pa sploh ni tako slabo! Kdo bi si mislil? Njam, njam! Res, kdo bi si mislil, da ima lahko ena taka bančna kartica tako dober okus.

Na spletu dostopen tekst

Pred kakršnokoli uporabo tega avtorskega dela se seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevajte!