Simon Smole    

Diracova enačba mrtvoživke v Rasputinovi riti

Leto nastanka: 2017
Radijska igra o strategiji boja proti pošastim z vsaj enim gobcem v kozmosu plesa.
Število vlog: 13 (6 ž, 7 m)
drama, radijska igra, absurd
socialna in kulturna kritika družbe, razmerje moči, absurd

Drama absurda, ki je bila preoblikovana v radijsko igro. Glavni motiv je spopad dveh civilizacij, ene navzoče in druge imaginarne.

ENAINEDINA: In ne omenjaj kotalkanja. Kljub kamuflaži francoskega na-novo-valujočega modernizma si le slabo osvetljena azilantka, ne pozabi tega.

BLONDINKA: Ne razumem, za kakšno seksualno igro mentalnih okvirjev gre v tem terorizmu ad amour? In zakaj teh pošasti z vsaj enim gobcem še nihče ni ne videl ne slišal? Kaj pa strategija wait and see mogoče, čisto tako zdravorazumsko, za spremembo.

ENAINEDINA: Medtem ko one orgazmično stokajo, kot se spodobi za nedefinirane, seksualno nenasitne in predvsem zle monstrume, naj mi čakamo!?

HELGA: Ob tem verjetno, ne, ne, kar zanesljivo posedujejo orožje za množično preseljevanje. Hočete, da vsi postanemo begunci, prosilci za azil, muslimani?

LJUPKA: Jaz imam ob vsem tem eno ključno vprašanje, smem? Ok. Zakaj vodka ni ustekleničena v buteljkah, lahko jo poimenujemo sovjetski šampanjec, s tem bi namreč zakamuflirali razredno razliko. Ali pa je tudi ta ostala zakopana pod muljem?

Na spletu dostopen tekst

Pred kakršnokoli uporabo tega avtorskega dela se seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevajte!