Saša Pavček    

Na valovih

"Glasba lahko spremeni svet."
Število vlog: 2 (1 ž, 1 m)
umetnost, ustvarjalnost, manipulacija, nasilje, družina, prekarno delo

Gostja pogovorne oddaje na radiu je operna diva Magdalena Merku(s), ki se po dolgih letih uspešne kariere v tujini vrača na slovenske odre. Pogovor, ki naj bi služil kot promocija, prenašajo tudi po spletu. Pogovor novinarja in pevke se prepleta z replikami, ki niso namenjene poslušalcem in naj ne bi šle v eter. Novinar pevki zastavlja vedno bolj provokativna vprašanja – o odgovornosti umetnika v današnjem svetu, nacionalizmu, ksenofobiji ... Sogovornika kmalu pokažeta svoja prava obraza, intervju pa se sprevrže v osebni obračun.

NOVINAR LUKA: In tako sem danes z vami jaz, Luka XY, čisto navaden prekarec, ki se vsemu navkljub bori za preživetje in mora doseči 100 % porast poslušalcev in gledalcev na spletu, 100 % več lajkov, sledilcev in oboževalcev. Najbrž bom fino kaznovan, pa saj itak ne vem, kako bom preživel ta mesec, kaj šele naslednjega, zato vas prosim, dajte mi vsaj malo upanja in všečkajte oddajo Mega Herz  z mojimi medijskimi eksperimenti! Če se bom skesal, odslužil kazen, bil zelo zelo ponižen, bom enkrat mogoče dobil za malico. In bolniško, če bom 24 ur priden in na razpolago! In v daljnji, daljnji, daljni prihodnosti, če bom sploh še živ in zdrav celo pogodbo o zaposlitvi! Všečkajte me! In na svidenje v naslednji oddaji Mega Herz.

Odjavna špica: Mega Herz, medijski eksperimenti ‒ kratko, glasno, nato reklame: banka, avti ‒ tiho, kot podlaga dialogu.

DIVA MM: Ti, ti, s tabo je konc.

NOVINAR LUKA: Bôli me. Saj ste rekl, naj naredim bum, pa sem ga. Suma-sumarum!

Na spletu dostopen tekst

Pred kakršnokoli uporabo tega avtorskega dela se seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevajte!