Kim Komljanec

Kim Komljanec je dramatičarka, dramaturginja in lektorica, gledališka režiserka, in vodja izobraževanj o dramatiki in gledališču.

Več o avtorju

1500 lajkov (2020)

"Pač ... ne vem, ime mi je Eva in ... ne vem ... Pojma nimam, kaj naj bi zdaj rekla. Kdo sem? Se mi niti slučajno ne sanja."

Incarceration (2010)

"Mummy’ll always luv you, yeh? Mummy’ll always luv ya."

Moja družina (2010)

"Oče je Sonce, mama je Luna, skupaj sta dva, / jaz pa kot Zemlja, vedno samà."

Slovenske kobile (2009)

Ali princ na belem konju še obstaja? V iskanje pravega slovenskega junaka, odrešitelja začaranih princesk in zaklete slovenske ekonomije, se podajo tri kobile na lovu za reportažo.

Madež (2009)

"Slovenci, Slovenci, vlastitu dušu bi vi prodali, samo da ste na zapadu, jel? "

Možgani, mišice, srce

Nekega dne se na vratih hiše uglednega visokošolskega profesorja Josipa Kmetiča pojavi mlada, zagorela in postavna mladenka, ki trdi, da ji je profesorjev sin, njen prijatelj, oddal svojo sobo v hiši.

Na čistem

Učiteljica naravoslovja v 6.b razredu da nalogo na temo ekologije: razdeljeni v pare se bodo po dva in dva obiskali na domu. Njihova naloga je, da ugotovijo, kako pri njihovem sošolcu ali sošolki doma upoštevajo načela ekologije.

Kraljična na zrnu graha

Razvajena kraljeva družina vstaja ob pol dvanajstih in si pusti streči od služkinje Bernadete. Sinček kraljevič bo kmalu polnoleten in treba mu bo najti nevesto.

Zbeži

Mladi ljudje iz podpodja sodobne slovenske družbe, s katerimi se je družbena stvarnost s prezirom in nečlovečno brezbrižnostjo grobo poigrala in jih kot generacijo popolnoma onemogočila, se zbirajo na kateri od ljubljanskih ploščadi, pod čudovitimi mostovi ali na rečnih nabrežjih, skratka v prekrasnem ambientu.