Alma Ajka Delikatesno metafizični manifest v treh slikah

"Oziroma kdo je tako nor, da bi pisal tekste, se jih učil na pamet, organiziral vso to gledališko maškarado in pri tem ne zahteval zase ničesar, nothing, nulla, zero?"
Število vlog: 1 (1 ž)
medbesedilne reference, socialna in kulturna kritika družbe, aktualna družbena slika sveta, ženski vidik

Monodrama Alma Ajka avtorice Maje Gal Štromar je izpoved v treh slikah oz. kratko popotovanje notranje preobrazbe in osvoboditve skozi simboliko alkimističnih prehodov. Tekst, v katerem se monologi in poezija vrtoglavo izmenjujejo s songi, je mešanica osebne refleksije ter refleksije o banalnostih sodobne družbe in sveta, prepletena z medbesedilnimi navezavami in humorjem. 

Da, še naprej bom hujskala proti laži. Pustila bom, da se svet raztaplja v lastnih prividih, da se trpinči v iskanju vseh zakaj. Ukinila bom pavze. Strašila jih bom s ciganskim bodalom, ki se bo dvigalo naravnost iz poezije in potem bom odšla, tekla bom. Ponovno bom postala ženska, normalna ženska, ki zapušča svojo kartonasto hiško. Da, izstopila bom iz te dežele fikcije, iz tega teatra, še preden zavesa ne postane meja med mano in menoj ... In na nič več ne bom mislila ... Na nič ... Počesala se bom, si uredila obraz, se odela v rdeče in umrla od ljubezni...

Na spletu dostopen tekst

Pred kakršnokoli uporabo tega avtorskega dela se seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevajte!