Mare Bulc    

Drama za uravnoteženje javnih financ (DUJF) Postjavna razprava, ki terja popravke v petih dejanjih in v dvestopetdesetih prizorih (s prekratkim prologom in dolgotrajnim epilogom)

Leto nastanka: 2013
GREGOR VIRANT: "Ta Drama začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. V Ljubljani, dne 11. maja 2012. Državni zbor Republike Slovenije. Zanj dr. Gregor Virant l.r. Predsednik."
Število vlog: 8 (2 ž, 6 m)

+ Janez Janša - Off, Zbor (državni), Opozicija (manjšina zbora)

politika, umetnost, ustvarjalnost

Postjavna razprava za zagotovitev vzdržnih javnih financ in zmanjšanje državnih proračunov, v kateri nastopajo Gregor Virant, Žiga Turk, Karel Erjavec, Radovan Žerjav, Ljudmila Novak, Janez Janša, Danilo Türk, Zbor (državni), Opozicija ter Državljan in Državljanka.

Zasliši se pok iz ozvočenja in nato škrtanje in šumenje. Virant presenečen in gleda okrog sebe. Zaslišimo govorjenje Janeza Janše - Offa. Režiserju uprizoritve svetujem, da v ta namen uporabi dokumentarni zvočni posnetek govora Janeza Janše - Offa, predsednika vlade Republike Slovenije na 3. Akademiji aktivnega državljanstva in podjetništva v Piranu oktobra 2012, in sicer repliko:

JANEZ JANŠA - OFF: »... pač ne greš več na dopust, spustiš kakšno gledališče, ne greš na pivo ...«

Na spletu dostopen tekst

Pred kakršnokoli uporabo tega avtorskega dela se seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevajte!