Mare Bulc    

Zadnja egoistična predstava

Leto nastanka: 2007
Dramsko besedilo, ki je nastalo po predstavi in ne obratno.
Število vlog: 1

Besedilo drame Zadnja egoistična predstava je nastajalo jeseni 2006, na vajah za predstavo Zadnja egoistična predstava, ki sta jo avtorsko podpisala igralec in pisec Mare Bulc in avtor videa Nejc Saje.

Drama je reciklaža intervjuja, ki ga je avtor Mare Bulc dal avgusta 2006 za festivalsko glasilo ljubljanskega gledališkega festivala Mladi levi, na katerem je sodeloval s predstavo Študija za zadnjo egoistično predstavo v produkciji E.P.I. Centra in zavoda No History iz Ljubljane.

VIDEO: In kaj je osrednja tema vaše drame Zadnja egoistična predstava?

MARE: Osrednja tema, s katero se ukvarjam v drami, je, kako ustvariti gledališko besedilo po predstavi. Zanimalo me je, kako narediti dramo po predstavi in ne predstave po drami. In mislim, da mi je to tudi uspelo.

VIDEO: Oprostite, gospod Bulc, jaz sem besedilo prebral in se z vami ne morem strinjati. Žal mi je, a menim, da je vaše besedilo slabo in hkrati ni doseglo vašega cilja.

MARE: Ne strinjam se z vami. Doseglo je moj cilj. Če se strinjate, bi prosil, da se prebere odlomek iz drame, in gledalci bodo lahko sami odločili.

VIDEO: Seveda, se strinjam. Veseli me, da ste to predlagali. Na oder vabim priznanega igralca Mareta Bulca, da prebere odlomek iz drame gospoda Bulca. Prosim ...

Na spletu dostopen tekst

Pred kakršnokoli uporabo tega avtorskega dela se seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevajte!