Meni je lepo

Leto nastanka: 2022
"No, galerija. Se dogaja. Kar naprej nekaj. Il se passe quelque chose! Odprtje razstave, pa zaprtje, pa postavljamo novo, pa Alen pride, pa vse to."
Število vlog: 1 (1 ž)
monodrama, Solistična drama za igralko in občinstvo.
partnerski odnosi, egoizem, povzpetništvo

Skozi iskrivo pripoved glavne junakinje spoznavamo, da se pod simpatično klepetuljo skriva nasilna oseba, ki ne pozna sočutja in terorizira vse, ki stojijo na poti njenim interesom. Vedno znova nasedamo njenim plehkim zabavnim puhlicam, medtem ko uničuje življenja drugih. Sodobna egocentričnost v najčistejši obliki. Lahkotno, zabavno in pretresljivo hkrati.

Torej, tukaj se z Boštjanom nisva ujela. Takoj po poroki je nekako šlo. Sva bila intimna. Lepo je bilo. Nisva toliko kot bi lahko, ampak sva … Ob sobotah. Drugače ne. Čez teden je bil utrujen zaradi službe, ob nedeljah smo pa vedno šli k njegovim v Radomlje. K maši in na kosilo. Doma je šel pa potem kmalu spat, da ne bi bil v ponedeljek utrujen v službi. Ko sem rodila Jana, je bil pa konec. Prav prosila sem ga! Ko je Jan zaspal sem priklopila babyfon in sem se seksi oblekla in prižgala svečke, nalila obema malo vina, dala nežno džezi muziko ... Nič! On je bral knjigo. Neko svojo pravno knjigo, brez veze. Rekel je: „berem“ in s tem je bilo vsega konec. A veste kako to zaboli, če ti mož reče: „berem“. Kot nož. A sem se zato poročila z njim, da bo bral knjige, ali kaj?

Na spletu dostopen tekst

Pred kakršnokoli uporabo tega avtorskega dela se seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevajte!