Mateja Perpar    

Frendica misli, da je njen fotr gej

Leto nastanka: 2016
Človek, ki kaže izrazito zanimanje za življenja drugih ljudi, je bodisi psihiater in si s tem služi kruh bodisi ima sam težave, ki jih taji in žaromet pozornosti usmerja v vse druge smeri.
Število vlog: 5 (2 ž, 3 m)

mladi, odrasli

težave najstnikov, radovednost, homoseksualnost

Najstnica, ki nagovarja mentalnega doktorja, sumi, da je oče njene prijateljice gej. Sklene, da bo prišla resnici do dna.

A: No, najin načrt je tak: nagovorle bova enga sošolca, k je ful kjut in bi se kao rad kitaro nauču, naj pride k njim in pros njenga fotra, naj ga mal uči, pol naj ga pa proba pecat. Kako se vam zdi moj načrt? Zdej bova vidle, kaj je res in kaj ni. Od vas bi pa sam rada, da mi po svojih izkušnjah mal poveste, a se vam moja sklepanja zdijo pravilna in ali mislte, da bo uspel in kaj nej pol nardiva, če se izkaže, da je res gej in bo pol ona ubistvu u gejevski družini odraščala, tko kot so o tem na TV-ju govorl in a ma lahko to zanjo kakšne posledice in a bi lah na sodišču pol rekla, da bi rada žvela kje drugje, k ji je ta situacija doma čisti krep in bo kmal dost stara, da gre na svoje in bi ji blo pol lažji.

Na spletu dostopen tekst

Pred kakršnokoli uporabo tega avtorskega dela se seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevajte!