Mateja Perpar    

Post

Leto nastanka: 2023
Ko je ženska lačna, je mogoče karkoli.
Število vlog: 1 (1 ž)

odrasli

moški in ženske
šaljiva monodrama

V ljubezni večkrat samska dama se odloči poskusiti vse, da se za nekaj časa znebi moških, saj se ji zdi, da ji le otežujejo življenje. V reviji je prebrala, da joga in post premagata vse težave, zato se je lotila eksperimenta. Najprej se je vpisala na jogo. Po vadbi je pristala na urgenci in enomesečni rehabilitaciji, vendar je za ta en mesec res pozabila na moške. Ker je videla, da ji joga resnično pomaga, se je lotila še posta. Ob postenju je spoznala žensko, ki je imela čisto druge težave – tri snubce in ni se znala odločiti za pravega. Glavna junakinja samska dama je izkoristila priložnost in s sostanovalkinega telefona izbranemu moškemu poslala svojo številko. – Ko je ženska lačna, je res sposobna marsičesa.

Ž: Tisti dan je bil sedmi dan brez hrane. Kar naprej sem mislila na jetrca, na njoke z golažem, na potico, na gobovo juho, na pohane šnicle, na majonezo. Jao, jao. Ves čas sem imela polna usta sline. Čutila sem, da se mi bo zmešalo, če se nekako ne zamotim.

Vzela sem njen telefon.

Povedala mi je, da ji je ime Zdenka, pa sem za odklenit poskusila naredit 'Z' s prstom po tistih pikcah. In se je odklenil.

Na spletu dostopen tekst

Pred kakršnokoli uporabo tega avtorskega dela se seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevajte!