Reklame, seks in požrtija Črna komedija

Leto nastanka: 2008
O kapitalističnem kanibalizmu. Divji, brezobzirni, frenetični kapitalizem ima svoje religiozno bistvo – a preenostavno bi bilo reči, da je to samo denar ...
Število vlog: 7 (5 ž, 2 m)
komedija, črna komedija
pohlep, kapitalizem, seksualne prakse

V vrtincu plasmajev produktov, finančnih konstrukcij, marketinških strategij Mocart in njegov prijatelj Tibor vsak na svoj način hlastata po dobičkih. Prvi je igriv hazarder, drugi pa človek preverjene metode. Njuni soprogi, sicer nekoliko nepotešeni spričo relativno monotone seksualne simfonije, ki se razlega po njihovih spalnicah, jima stojita ves čas ob strani. Prijatelja s soprogama zdaj združita moči in orkestrirata monumentalen finančni podvig. Ubrani ples četvorke zmoti idealistična, resna in poštena Andreja, in Mocart, nezadovoljen z njenimi marketinškimi sposobnostmi in umevanjem sveta, jo odpusti. Ranljivo Andrejo, ki – razpeta med ideali in gnusom – pristane na smetišču družbe, si poželi Strelkov, ključni soinvestitor in bodoči poslovni partner. Mocart ve, da bo tenko piskal, če izgubi Strelkova, zato ponudi Andreji poslednjo priložnost. Če Andreja privoli, bo Mocart snedel Strelkova, če pa ponudbo zavrne, se bodo vsi mastili z Mocartom.

Se bo v tej polifoniji interesov, sli po moči, pehanju za preživetjem sploh še slišal glas vpijoče v puščavi? 

ŠTUDENTKA: Študentka. Delam seminarsko. Iščem vzorce, ki na neki arhetipski ravni ustrezajo psihični strukturi propadlih intelektualk. 

ANDREJA: Žensko vprašanje? 

ŠTUDENTKA: Bolj tako…samo vprašanje. 

ANDREJA: In? 

ŠTUDENTKA: Gledano širše: zanima me stiska, nemoč, osamljenost sodobnega človeka. Zanima me vse o vas, za začetek. 

ANDREJA: Recimo? 

ŠTUDENTKA: Kaj je krivo? Da ste pristali na dnu? 

ANDREJA: Cinizem. 

ŠTUDENTKA: Ne razumem. 

ANDREJA: Vem, zato sem pa to rekla.

Na spletu dostopen tekst

Pred kakršnokoli uporabo tega avtorskega dela se seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevajte!