Rok Vilčnik

Foto: Urška Lukovnjak, via Wikimedia Commons
: rokgre

Avtor je pisatelj, pesnik, dramatik, režiser, scenarist in dramaturg. Po izobrazbi je profesor likovne pedagogike. Njegove drame so redno na sporedih različnih gledališč po Sloveniji in tudi v tujini. Je tudi idejni vodja in avtor besedil glasbenih skupin Patetico, Papir in Pliš.

Več o avtorju

Baalram

Besedilo z eno najbolj zvezdniških zasedb dramskih likov v slovenski dramatiki. Spajanje dramatičnih sestavin klasičnih besedil od Sofoklejevih antičnih tragedij, Homerjevega epa Iliada, Shakespearovih Hamleta, Othella in Kralja Leara pa vse do Ibsenove Nore, Beckettovega Čakajoč Godota ...

Gušto gre na romanje

Naša pot je že zdavnaj določena, lahko izbiramo samo med tem, ali jo bomo prehodili pošteno, s z dvignjeno glavo, ali pej bomo ves cajt iskali bližnjice jn skušal krivdo za svoje neuspehe pripisat drugim.

Kleistovo pismo

Pesnik Lucio v kavarni v italijanskem pristanišču zagleda poročeno Beate, ki ga presune do te mere, da ji sledi do hotela, v katerem se Beate z možem nastani.

Ljudski demokratični cirkus Sakešvili

Totalitarna državica, kjer je vse omejeno in regulirano.

Naše gledališče

Vse podobnosti s slovenskimi gledališkimi hišami so seveda zgolj naključne.

Pavlek

Zgodba o človeku, ki mu življenje ne prizanaša, on pa nikoli ne izgubi svoje velike človečnosti in tihe filozofije: da se noben človek ne rodi slab.

Smeti na luni

VASILKA: Če me želiš poljubit? Tako kot se poljubljajo odrasli … Veš, jaz ne bom imela nič proti. Samo da sem s tabo.

Spake

Kdo je prava spaka, kaj spako definira, kdo jo opredeljuje in kje je njeno mesto? – Po motivih iz filma Freaks, režiserja Toda Browninga in scenarista Toda Robbinsa.

Tarzan

Komedija o živalskih in človeških nraveh

To

To Maš spi, ko nenadoma potrka. Pred vrati je Albert, ki prodaja knjige. To je navdušen nad knjigo pravljic z naslovom Čarolinice, ki mu jo vzame, ne da bi plačal, in zaklene Alberta ven.

Učinek kobilice

Je dovolj imeti penis, da si moški? – Ko ena drobna kobilica zagotovi vrhunski zaplet in obilo komičnih situacij ter zamaje vse, v kar smo verjeli ...