rokgre    

Gušto gre na romanje

Leto nastanka: 2018
"Naša pot je že zdavnaj določena, lahko izbiramo samo med tem, ali jo bomo prehodili pošteno, s z dvignjeno glavo, ali pej bomo ves cajt iskali bližnjice jn skušal krivdo za svoje neuspehe pripisat drugim."
Število vlog: 1 (1 m)
komedija, monodrama
humor, aktualna družbena slika sveta, domačini

Avguštin Rebula se po vrnitvi v domačo vas trudi zbrati denar za šolo na Madagaskarju, vendar doma naleti na precej kaotične razmere. Njegova mama Marija vodi politično kampanjo svojega moža oziroma Avguštinovega očeta Bonifacija, ki bi rad postal predsednik hortikulturnega društva Štorij. Med njim in tekmecem se vname hud boj. Ko Štorije obdajo z bodečo žico, se Gušto odloči, da bo skušal rešiti zadevo. To pa je vse prej kot preprosto, saj se tudi sam zaplete v dogajanje. Da bi se opral grehov in rešil domačo vas, se odpravi na romanje.

Jn tam, ko da smo prišli nazaj na srednji vek. Ana ogromna razjarjena množica ljudi, ki meče jajce in pomodore na predvolilni oder. Jn na predvolilnem uodri moj ta tretji tatko Berto jn njegova Adelina. Jn drito pod uodrom moja mama in Zorica sz gajbicami, ki zalagata ljudi sz robo za metat. Sem vele zastopu, zakej Adelina jn Berto. Zatu ki Adelina je bla proti žici. Jn kadar, ki je mela govor, zatu, ki je kandidirala, je najbrž to povedala jn ljudje so znoreli! Zatu, ki moja Mama jn Zorica so jih taku napumpale. 

Na spletu dostopen tekst

Pred kakršnokoli uporabo tega avtorskega dela se seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevajte!