rokgre    

Tarzan Eksotična drama

Leto nastanka: 2014
Komedija o živalskih in človeških nraveh
Število vlog: 3 (1 ž, 2 m)
medčloveški odnosi, socialna in kulturna kritika družbe, pohlep, ekološka katastrofa

Tarzan in Jane sta par, ki se mu na prvi pogled dogaja to, kar se dogaja tudi vsem drugim parom: drobni nesporazumi in nesoglasja, nekaj ljubosumja in morda celo malo naveličanosti, predvsem nad džunglo in neudobnimi razmerami za življenje. Ko se vmeša v igro uglajeni in svetovljanski Mike, je teren za razdor že pripravljen. A kot je to pogosto, gre tudi tukaj za več interesov. Mike očara Jane, ko ji požrtvovalno priskrbi civilizacijske dobrine, a to je samo njegova pot do zakladov, ki jih skriva pragozd. Dialog v igri je na prvi pogled lahkoten in spreten, izjemno zabaven; komika izhaja iz kombinacije tipiziranih likov in nepričakovanih situacij, v katere so postavljeni. A humor postaja vse bolj kritičen, igra, ki se dogaja v na prvi pogled oddaljeni džungli, pa odpre pred nami števila pereča vprašanja našega materialističnega sveta.

TARZAN: Joj, daj nehaj s temi neumnostmi! Leporečit si se naučil, ja, in se potrudil razumet ustroj človeškega sveta, samo ne veš pa prav, kaj bi s tem počel, kaj? A misliš, da se ti bojo s človeško samico na stežaj odprla vrata? 

MIKE: Pojma nimaš, kaj jaz hočem. 

TARZAN: Ne, nimam in me tudi en drek briga. Prišel sem po maščevanje, zdaj mi je pa žal. Komu naj se maščujem? Pajacu v prevelikih škornjih? Obuti psiček … 

MIKE: Bolj sva si podobna, kot si misliš. 

TARZAN: Jaz nisem nikomur podoben. 

MIKE: Pa bi rad bil.

Na spletu dostopen tekst

Pred kakršnokoli uporabo tega avtorskega dela se seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevajte!