Rok Vilčnik

Foto: Urška Lukovnjak, via Wikimedia Commons
: rokgre

Pisatelj, pesnik, dramatik, režiser, scenarist in dramaturg. Po izobrazbi je profesor likovne pedagogike. Njegove drame so redno na sporedih različnih gledališč po Sloveniji in tudi v tujini. Je tudi idejni vodja in avtor besedil glasbenih skupin Patetico, Papir in Pliš. Trikratni prejemnik nagrade Slavka Gruma, še enkrat pa je bil zanjo nominiran.

Več o avtorju

Gušto gre na romanje (2018)

"Naša pot je že zdavnaj določena, lahko izbiramo samo med tem, ali jo bomo prehodili pošteno, s z dvignjeno glavo, ali pej bomo ves cajt iskali bližnjice jn skušal krivdo za svoje neuspehe pripisat drugim."

Tarzan (2014)

Komedija o živalskih in človeških nraveh

Ljudski demokratični cirkus Sakešvili (2014)

Totalitarna državica, kjer je vse omejeno in regulirano.

Spake (2014)

Kdo je prava spaka, kaj spako definira, kdo jo opredeljuje in kje je njeno mesto? – Po motivih iz filma Freaks, režiserja Toda Browninga in scenarista Toda Robbinsa.

Baalram (2011)

Besedilo z eno najbolj zvezdniških zasedb dramskih likov v slovenski dramatiki. Spajanje dramatičnih sestavin klasičnih besedil od Sofoklejevih antičnih tragedij, Homerjevega epa Iliada, Shakespearovih Hamleta, Othella in Kralja Leara pa vse do Ibsenove Nore, Beckettovega Čakajoč Godota ...

Učinek kobilice (2010)

Je dovolj imeti penis, da si moški? – Ko ena drobna kobilica zagotovi vrhunski zaplet in obilo komičnih situacij ter zamaje vse, v kar smo verjeli ...

Smeti na luni (2007)

"Če me želiš poljubit? Tako kot se poljubljajo odrasli … Veš, jaz ne bom imela nič proti. Samo da sem s tabo."

Pavlek (2003)

Zgodba o človeku, ki mu življenje ne prizanaša, on pa nikoli ne izgubi svoje velike človečnosti in tihe filozofije: da se noben človek ne rodi slab.

To (1999)

Zgodba, v kateri se prepletajo elementi psihološkega realizma, ludizma, nadrealizma

Kleistovo pismo (1992)

Pesnik Lucio v kavarni v italijanskem pristanišču zagleda poročeno Beate, ki ga presune do te mere, da ji sledi do hotela, v katerem se Beate z možem nastani.

Naše gledališče

Vse podobnosti s slovenskimi gledališkimi hišami so seveda zgolj naključne.