Tamara Matevc

Foto: Smiljana Golja
Avtorica je diplomirana literarna komparativistka in filozofinja. Ob Samu M. Strelcu in Gregorju Matevcu ustanoviteljica, avtorica in vodja slovenskega gledališkega portala SiGledal, ki je zaživel 8. februarja 2007.

Več o avtorju

Letimo lahko samo objeti (2017)

"Vedno pride poračun in evo me: plačam z veseljem. Plačam trojno! Nič na ček!"

Prva ljubezen (2016)

Kakšna je razlika, če se prvič zaljubiš pri petih letih ali pa ko si star že petinpetdeset? In kako vihravo ljubiš, ko si mlad, in kako ihtavo, ko si srednjih let? Ljubezen pa je, ko se zanimaš za drugega, in prve ljubezni sploh ni, saj je ljubezen vedno prvič.

Brundagrrrrrrom (2016)

S pomočjo prave čarobne besede (in pravega prijatelja) je mogoče rešiti tudi največje težave.

Mali princ (2016)

"Ne moreš vsakega, ki ga srečaš, dodati za prijatelja! To ni facebook, to je puščava!"

Kebab (2015)

Ljubezen gre skozi želodec.

Ivan se vrača (2014)

"V astralnem žepku, v stenah katerega je vse polno lukenj, vhodov v tube, po katerih je mogoče zdrsniti v naslednji astralni žep. – Marty lupi krompir. Na eni strani ima gromozanski kup nalupljenega, na drugi pa kupček še neolupljenega. Nenadoma skozi odprtino tube, ki astralni žepek povezuje z drugimi astralnimi žepki, pade Ivan in ob padcu na ta zadnjo zastoka od bolečine."

Pepelka (2013)

Samosvoja in prav nič krhka, ne prosi za pravico do izbire, ampak si jo gladko vzame. Močna, a ne okrutna, duhovita, vztrajna in pametna. Samozavestna "fejst" punca. Vse to in še več je Pepelka!

Bratonski pil (2013)

Kakšen je okus človeškega mesa? Prekmurska grozljivka po napeti zgodbi iz 18. stoletja.

Aus Anstand – La Siesta (2012)

Velikopotezna in kompleksna mešanica, ki z neverjetno domišljijo svobodno preobrača motive iz klasične in sodobne imaginacije, zgodb iz vsakdanjega življenja in aktualnega socialnega prostora, fikcije in filozofije, bo navkljub uprizoritvenemu potencialu verjetno težko našla pot na oder; a je vsekakor vredna pozornosti – tudi zato, ker ponuja užitek.

Dost mam! (2011)

Kdaj ste nazadnje nemočno ostali pred vrati, pred svojimi The Vrati? – Iz administrativno-birokratskega, debilno absurdnega razloga, ker na poličko niste položili prave kartice ali pa je samo niste poravnali s pravim robom? – Krut, krvav, šokanten, provokativen, nesramno brutalen, mil, poetičen in ranljiv dramski tekst.

Zlati šus (2010)

Pretresljiva izpoved najstnice Mure, ki je zaradi mamil nepričakovano izgubila dobrega prijatelja. Monodrama o zasvojenosti mladih, drama o ljubezni, prijateljstvu in osamljenosti.

Grozni Gašper (2009)

Komična srhljivka o vražje nemogočih otrocih, ki jih ni mogoče ukrotiti z nobenim vzgojnim prijemom, saj v današnjem narobe svetu oni nadzorujejo odrasle.

Zaljubljeni v smrt (2008)

DANICA TOMAŽIČ: "Najina ljubezen ni ne prva, ne zadnja, ne edinstvena, ni ne zrela, ne prava, je preprosto ljubezen." – Zgodba o razdoru znotraj slovenskega naroda. – RINA: Verrò ad accenderle una candela ogni domenica.