Simona Semenič    

Ubij me nežno

Leto nastanka: 2012
Kaj je pogrošni roman in kaj resnica? – Po motivih filmskega scenarija Frančka Rudolfa.
Število vlog: 7 (2 ž, 5 m)
ljubezenski trikotnik, lažna morala

V stari vili ob morju živi ekscentrična "teta", prevajalka pogrošnih romanov, ljubiteljica hitrih avtomobilov in modernih plesov. Pridruži se ji nečak David, biolog in znanstvenik, ki s seboj pripelje ženo Julijo – nimfomanko. Kmalu se pojavi še mlada Cita, uslužbenka založbe. Teti naj bi pomagala pri delu. A resnega garanja je bolj malo. V nastalem ljubezenskem štirikotniku se vrstijo izbruhi nebrzdanih strasti, ki vse udeležene potegnejo v vrtinec bizarnih ljubezni in sovraštva, srhljivih eksotičnih doživetij, skrivnostnih smrti in umorov …

Tekst Ubij me nežno je nastal po scenariju Frančka Rudolfa za istoimenski film Boštjana Hladnika. Simona Semenič je likom in njihovim dialogom pridala duh najbolj vabljive formule – začinila jih je z žanrom telenovele. Liki, ki sestavljajo zgodbo, so postavljeni v medsebojne odnose prav po pravilih telenovele in njihovi dialogi zvenijo podobno kot tisti, ki jih poslušamo v mehiških nadaljevankah. Tega uspešnega formata se danes loteva večina medijev, televizija ga preigrava tako pri svojih dnevnikih s podajanjem novic vsakdana kot pri resničnostnih šovih.

Domiselne in nekonvencionalne situacije spretno lovijo tanke linije med svetom realnosti in pokrajino fantazije, med pojavnostjo simpatičnega kiča in poplavo abotnega neokusa na drugi strani … Snov je še vedno in spet aktualna: izziva, odpira tabuje ter razgalja lažno moralo in navidezni »prav«. 

levi 

ampak a veš, da si včasih prav osel 

 

desni ja 

 

levi pa to se človek ne more prav nič nate zanest 

ampak prav nič 

pol pa sem pa tja nosit tele boge punčke 

 

desni 

ja 

 

levi 

ena, dva, tri

Na spletu dostopen tekst

Pred kakršnokoli uporabo tega avtorskega dela se seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevajte!