Evald Flisar

Foto: Igor Modic
Avtor je pisatelj, prevajalec, pesnik in dramatik. Ureja slovensko literarno revijo Sodobnost, bil pa je predsednik Društva slovenskih pisateljev in slovenskega centra PEN. Je eden najbolj prevajanih slovenskih avtorjev in prejemnik številnih nagrad.

Več o avtorju

Akvarij

"KONRAD: Sovražim vse, kar ima opraviti s svetom, kakršen je postal, ko sem bil pozoren na druge stvari. Dolgočasi me vse, kar je s tem svetom povezano. Drobna veselja in drobne žalosti mojih sorodnikov me dolgočasijo do dna srca. Predvsem pa me dolgočasi vsaka vrsta pogovora, tudi tale s teboj, saj mojim mislim odvzema resnico, resnost in pomen."

Enajsti planet

Trije klošarji s svetopisemskimi imeni Peter, Pavel in Magdalena se navdušujejo nad znanstvenofantastično knjigo z naslovom Enajsti planet.

Komedija o koncu sveta

Komedija o koncu sveta je farsa o farsi, znotraj katere je še ena farsa.

Nora Nora

Kako ljubezni podaljšati rok trajanja ali igra, ki nas razkriva, ko ljubimo, ko sovražimo, ko se predajamo in ko smo izigrani ...

Poslednja nedolžnost

Bosna med vojno. V gorski lovski kolibi sta med snežnim metežem ujeta Američana, novinarka Mary in major John.

Sodniška zgradba

Sodnik A. F. G. I. pripotuje v novo mesto, kjer je dobil službo v sodniški zgradbi. A tu ga pričaka nekaj zelo nenavadnih stvari.

Sončne pege

Starejša zakonca Matjaž in Vera na božični dan čakata, da se bo zbrala vsa družina in bodo skupaj pojedli slavnostno večerjo. Ne opazita pa, da se je hiši približal Božiček, se pretihotapil skozi okno ter v vino na mizi na skrivaj zlil vsebino svoje malhe.

Stric iz Amerike

Strah me je bilo, da me ni dovolj – da bom videti kot prazna vreča. Moral sem se nabasati s starimi časopisi, z izmišljenimi dogodki. Z dosežki, ki jih je Bog namenil drugim, čeprav sem ga lepo prosil, naj se tudi name kdaj spomni.

Ukradena hiša

Mihael Horvat - Miška in njegova žena Ema, člana romske skupnosti, po smrti sorodnice zahtevata svoj delež hiše in posesti, ki jima je bil obljubljen v oporoki.

Vojaki ob koncu vojne

V pozni zimi leta 1945, pred prihodom Rdeče armade, je nemška vojska v razsulu. Trije nemški vojaki skupaj z oficirjem Poschem že pol meseca čakajo zabarikadirani v bajti.

Vzemi me v roke

Vzemi me v roke je drama o zatonu bralne kulture, o življenju in učenju, o ljubezni in žrtvovanju, o upanju, brezupu in smrti.